.

.
Üç çeşit meslek varmış : mühendislik,doktorluk,bir de hukukçuluk.Ben ressam olmak istiyordum.Babam böyle bir meslek olmadığını söyledi.Prens Paradoks'tan bahsetsem kim bilir ne der? Belki şimdi sizin yanınızda Dorian Gray'lik yaparım bir süre. Sonra beni Lord Henry'liğe terfi ettirirsiniz. Masrafı neyse veririm. Fakat bir sıfatla başlamak istiyorum. Bu çocuk ilerde büyük adam olacak gibi ne olduğu belirsiz bir tanımla değil..

Tutunamayanlar / Oğuz Atay

12 Nis 2011

Kızıla Boyalı Saçlar




"... Sefil düsünceler ve küçüklükler arasinda kaybolup, hayattaki büyük sirri çözemedik, soru da cevapsiz ve acimasiz kalakaldi: Nasil yasadin, neden öyle yasadin, neyi yapabilecekken yapmadin, baska bir yol, baska bir anlam ariyordun, yanlis zilleri, yanlis kapilari çaldin, yanlis yollara saptin, yanlis insanlari sevdin, yanlis yataklarda uyudun, yanlis evlerde yasadin. Neden hayal ettiklerini, düsündüklerini bu kadar küçümsüyorsun?.."

 "ama bir gece karşıma benliğim çıkacak
ve benden hesap soracak gaddar bir yargıç gibi,
ve bu titreyen, aciz elim silah tutacak,
nişan alacak, suçluyu korkusuzca vuracak."


 "Mourselas'in duvar resmi, Hieronymus Bosch'un tablolarina benziyor: Içinde bir çok kadin ve erkek, bir sürü farkli an ve durumda resmedilmis! Bu tablonun içinde, yikiciliga varan bir mizah anlayisiyla insan manzaralari sergileniyor. Insanlarin ask, cinsellik ve sosyal yasamlari, bazen acimasizca, bazen de insancil ve sefkat dolu bir yaklasimla betimleniyor. Fondaysa müthis bir berraklikla siyasi görünümün ana hatlari çiziliyor. Mourselas'in kitabi anlatilmaz. Okunur. Tadi çikarilir. Bu kitabi edinin."

-Kostas Stamatiou-





.