.

.
Üç çeşit meslek varmış : mühendislik,doktorluk,bir de hukukçuluk.Ben ressam olmak istiyordum.Babam böyle bir meslek olmadığını söyledi.Prens Paradoks'tan bahsetsem kim bilir ne der? Belki şimdi sizin yanınızda Dorian Gray'lik yaparım bir süre. Sonra beni Lord Henry'liğe terfi ettirirsiniz. Masrafı neyse veririm. Fakat bir sıfatla başlamak istiyorum. Bu çocuk ilerde büyük adam olacak gibi ne olduğu belirsiz bir tanımla değil..

Tutunamayanlar / Oğuz Atay

26 Oca 2012

İsa-Mesih

Neysem, ne olduysam daha iyisini dosyalarından çıkarıp burnuma dayıyorlar sanki.Az gelişmiş öfkeme de burun kıvırıyorlar,dudak büküyorlar.Daha beter olun! Daha beter olun! İnşallah yakında ölüme de çare bulursunuz ve bende binlerce yıl kulağınızın dibinde sızlanır dururum.

Ya beni anlarlarsa sonunda? Daha kötü.daha kötü..

Suratıma tarihi eser seyreder gibi bakıyorlar.Ülkemize de en bayağılarını gönderiyorlar.İsa mesih de söylüyor insanın kendi ülkesinde peygamber olamıyacağını.Bunlar da bize geliyorlar.Gelmeyenleri daha da beter.Ah ben az gelişmiş bir ülke de doğmamış olsaydım,bu yakıcı öfkemle yalnız kendimi yakıp bitirmemiş olsaydım,gösterirdim size! Sizinde sonunuz geldi: İsa mesih yakında hepinize gösterecek,İsa mesih bize geldi.İnanmayın gene siz.Geldi de adı polis dosyalarına geçti bile.

Adı : İsa
Soyadı : Mesih
Anasının adı : Meryem
Babasının adı : Tanrı
Doğum yeri : 1 ocak 0000
Medeni hali : Bekar
Tabiyeti : R.İ ( Roma İmparatorluğu)
Dini : Hıristiyan
İş bu nüfus cüzdanın kayıtlı olduğu nüfus idaresinin ili : İsrail
İlçesi : Betlehem
Mahalle ve köyü : Nazaret
Hane no : 34
Cilt no : 2
İş bu nüfus cüzdan,Betlehem nüfus dairesi tarafından Doğum suretiyle verilmiştir.
Son yoklama: Halen asker kaçağıdır.

Son sayfa da bir dip not : pamuklu karnesi verildi. Ayrıca noterlikten bir sureti çıkarılmış.Pasaportu ( imparatorluk tebası olduğu için) beynelminel.

Nedense, il sınırları dışına çıkmıyor.Yalnız peygamber olmak için genç yaşta köyünü terkedip gurbete çıkmış.Bu arada marangozluk,havra bekçiliği,tezgahtarlık gibi çeşitli işlerde çalışmış.Sabıkası yok.Son '' doğruluk kağıdı''nda 33 olarak görülüyor.Mahalle muhtarı,bir kötülüğünün görülmediğini belirtmiş.Havra önünde seyyar sarraflarla arasında küçük bir olay çıkmışsa da taraflar şikayetçi olmadıklarından mesele adliyeye intikal etmemiş.Belirli bir adresi yok.

Hırsızlar ve fahişelerle birlikte görülmüş.Ailesinden ayrı yaşıyor.Hıristiyanlık propagandası yaptığı ileri sürülerek bir kaç kere sürgün isteğiyle savcılığa verilmiş.Her seferinde de delil kifayetsizliğinden serbest bırakılmış.Sabahçı kahvelerinde müsterilere dini telkinlerde bulunduğu söyleniyor. Siyasi partiye kayıtlı değil.Emniyeti umumiye bakımından burada ikameti mahzurlu görülüyor.

....

Tutunamayanlar  / syf: 657 ; 658, 659