.

.
Üç çeşit meslek varmış : mühendislik,doktorluk,bir de hukukçuluk.Ben ressam olmak istiyordum.Babam böyle bir meslek olmadığını söyledi.Prens Paradoks'tan bahsetsem kim bilir ne der? Belki şimdi sizin yanınızda Dorian Gray'lik yaparım bir süre. Sonra beni Lord Henry'liğe terfi ettirirsiniz. Masrafı neyse veririm. Fakat bir sıfatla başlamak istiyorum. Bu çocuk ilerde büyük adam olacak gibi ne olduğu belirsiz bir tanımla değil..

Tutunamayanlar / Oğuz Atay

27 May 2011

Kanin rengi sari ya da yesil olsaydi, tutkunun rengi de kırmızı olmayacakti belki?..





"Kendi insa ettigimiz hapishanelerde yasiyoruz - adina ev, aile, akrabalar, töreler diyerek...
Sonra bu duvarlarin arasinda bogulup, cildiriyor, ama yikilmasin diye de ugruna hayatimizi siper ediyoruz."

"Hep güclü olmak zorunda kalmamiz ne yorucu..."

"Amerikalilar 'özgürlük para gibidir, harcamadan önce kazanmali' derler... Fakat bizim bu konuyla ilgimiz olmadigindan atasözü ve deyimler sözlüklerimizin Ö harfi özgürlük özürlüdür.
Özgürlük üzerine atasözü üretmenin lüks oldugu bir kültürümüz var."

"Yeryüzü kültürümüz genc ve güzel kadin ile genc ve güclü erkek üzerine kuruldugundan beri ne cok kurban veriyoruz..."

"Yasamini, yasadigimiz yer(ler)in ve yasadiklarimizin resmidir."

"Belki de insanoglu ve insankizinin kirmizi renge olan tutkusu, ölüme kafa tutusunun bir simgesi olarak ortaya cikmisti? Kanin rengi sari ya da yesil olsaydi, tutkunun rengi de krimizi olmayacakti belki?..."

" En acitici yara, asil yanilanin insanin kendisi oldugunu anlamasidir. Izi hic silinmeyen tek yara, kendine ihanet eden bilinc tarafindan karartilmistir!"

"Zorbalar, basa cikamadiklari, korktuklari bir seyi tarih boyunca daima yikmislardi. Zorbalar, insanlari, kitaplari ve binalari hep yaktilar..."

"Savasa giden askerin duyulari ve duygulari günlük yasamin icindeki askerden cok farklilasmistir artik. Bunun yalnizca ölüme gitmek psikolojisi oldugunu sanmak isi hafifletmekten baska bir sey degildir. Halbuki savas psikolojisi cok daha karmasiktir ve örnegi idama gitmek psikolojisine de hic benzemez"

" Insanin eli kitaba her dokunusta, kitaptaki sevgi ve derin özlem sözcükleri isiya dönüserek, tene fiziksel olarak deger, buram buram yayilir..."

"Unutmak yanlislari tekrarlatmasi bakimindan sakincalidir."

"Sanmak ile olmak arasindaki ucurumdan hep nefret ettim! Sanmak icinde umutlar, düsler ve heyecanlar vaat eden cok boyutlu bir kavramken, olmak gercegin sert, kalin, köseli ve kati üc boyutunu tasir yalnizca... Ne mutludur o, oluslarinin icine sanislarini da katmayi basaran insanlara..."

" Birisini sevmekle gelen o inanilmaz hosgörünün gücü azaldiginda, ayrintilar bile batar insana..."

"Basari, istediklerini gerceklestirme yolunda elde edildigi zaman önem kazanir."

" Ask azaplarin en essizi, sevinclerin en derinidir."

" Gökler benim kalacak... Anliyor musun? Gökler bütün insanlarin ülkesidir. Yildizlar... Onlar hepimizin umudu...Sakin onlari alma benden, sakin ha!"

"Isteksiz, hevessiz ve umutsuz olmak hali feci yorucudur."

" Düslerimde bile kendimim."


Kumral Ada Mavi Tuna