.

.
Üç çeşit meslek varmış : mühendislik,doktorluk,bir de hukukçuluk.Ben ressam olmak istiyordum.Babam böyle bir meslek olmadığını söyledi.Prens Paradoks'tan bahsetsem kim bilir ne der? Belki şimdi sizin yanınızda Dorian Gray'lik yaparım bir süre. Sonra beni Lord Henry'liğe terfi ettirirsiniz. Masrafı neyse veririm. Fakat bir sıfatla başlamak istiyorum. Bu çocuk ilerde büyük adam olacak gibi ne olduğu belirsiz bir tanımla değil..

Tutunamayanlar / Oğuz Atay

28 Oca 2012

bir delinin hatıra defteri




bazen çok bunalırım, pencereden atlarım. zaten giriş katında oturuyorum. altta bizim küçük bodrum var. benim hiç köstebekli kazağım olmadı. olsaydı onu philip' e giydirirdim. philip benim köstebeğim. bir filmde köstebeğin adı philipti. zaten köstebek günü diye bir şey var. ben hiç öyle bir günde bulunmadm. ben bir bulutum.

eskiden şakalaşırdık. kolların ne güzel. küçükken sütten de olsa bıyık severdim. ben hiç değişmedim. mesela ben tac mahali görmedim ama, hastanın hardal olmadığını biliyorum. çünkü o bir insandır.

ben balıkların kafasını hiç yiyemem. ben zaten balık da yiyemem. şaka şaka yerim. gözümün içine içine bakmasın yeter. gözümün içine bakılmasından hoşlanmam. balıkların suratı hep ifadesiz farkettin mi? neden biliyor musun? yaşam ile ölüm arasında hep tetikte duruyorda o yüzden. balıklar aptal mı yani şimdi? yalan.. yatağımın altında eski su kaplumbağımın fanusu var. hep bir su kaplumbağası olmak istemişimdir. çünkü onlar hep gülümsüyor, çünkü onlar hep mutlu.

kitaplar için gecenin karanlığı kesilseydi eğer, ay ışığı hep götürürdü yazdıklarımızı. çok üzgün olurlardı diye. ama ben zaten beyazla yeşili ayrı ayrı severim. italyan olabilir miyim? bayrağı için bir de kırmızıya ihtiyacım var. o da zaten kanımda var. bugün resim yaptım. ama boyalarım yoktu. ben de saçlarımı kullandım. saç baskısı yaptım. patates baskısı demode olmalı. tiyatro oyunu oynamak istiyorum. tek kişilik, sadece susarak.

kaynak ; itü sözlük